Slapeloosheid

Eigenlijk heeft iedereen wel eens last van slapeloze nachten, maar dit komt bij voor mensen niet regelmatig terug. Je ligt in je bed en ligt maar te draaien en te woelen in je bed maar je kunt niet slapen. Een uiterst vervelend gevoel met als gevolg dat je de volgende dag erg moe en loof bent.

Chronische slapeloosheid

In principe heeft iedereen wel last van slaapproblemen, de een meer als de ander maar iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Slapeloosheid kan regelmatig terugkomen, wanneer dit gebeurd kan in verloop van tijd slapeloosheid een serieus en ernstig probleem worden. Als slapeloosheid steeds regelmatiger en vaker voorkomt en slaappillen niet meer werken, wordt er over een chronische slapeloosheid of van een slaapstoornis gesproken.

Huisarts

Het is mogelijk om met slaapproblemen langs de huisarts te gaan. Je behandelde arts zal veel vragen gaan stellen, deze vragen stelt hij om de oorzaak van de slapeloosheid te ondervinden. Daarnaast wordt er aangeraden om een slaapdagboek bij te houden, dit is een boek waarbij je je slaappatroon van elke nacht kunt opschrijven. Naar loop van tijd zal er een patroon ontstaan, door dit patroon is het mogelijk om achter de oorzaak van slapeloosheid te komen. Op basis van de oorzaak is het mogelijk om een oplossing voor het probleem te vinden.

Stress en prikkelbaar

Niemand houdt er natuurlijk van dat je niet in slaap kan komen, het frustreer enorm en dat voornamelijk omdat je wil slapen. Wanneer je regelmatig niet in slaap komt is het mogelijk om gestrest te raken en erg prikkelbaar te worden.Door deze symptomen kun je anders reageren op iemand terwijl je dat helemaal niet bedoeld.